INTUNERICUL - si starile extinse de constiinta


Articol preluat de la:
http://extinderea-constiintei.ro

stari extinse de constiinta
Căutător în planul conştiinţei, stau în penumbra pe care spiritul meu o realizează datorită umbrei pe care ego-ul meu o lasă în planul fizic ca proiecţie directă a energiei spirituale. Şi precum în Matrix, te conjur să priveşti mai adânc să vezi că ceea ce credeai imuabil se poate schimba, că umbra pe care o laşi poate să dispară, poate să rămână doar lumina frumoasă din tine, suflul minunat al respiraţiei sufletului tău. Poezia vieţii îţi şopteşte despre cum, trebuie doar să apleci urechea către liniştea interioară. Şi acum să păşim puţin în rigorile minţii pentru a elabora partea comprehensibilă a ecuaţiei.

Pentru cine a experimentat camera de întuneric nu spun nimic nou. Pentru cei care au citit despre subiect probabil că am să repet unele elemente, iar altele poate au să fie noutăţi. Pentru cei care nu ştiu se poate să fie un subiect interesant. Şi spun interesant în ideea în care te va atrage să încerci. Cumva paradoxal, dar dacă eşti obişnuit cu extinderea conştiinţei sau vrei să mergi pe acest drum ai să vezi că paradoxul este prietenul tău bun, pentru că raţiunea nu poate cuprinde multe dintre adevărurile înalte cu care eşti confruntat în acest proces, în acest periplu întunericul este un foarte bun prieten. Pentru că una dintre cele două glande care sunt finalul extatic al celor două canale energetie Ida şi Pingala, şi anume glanda pineala – epifiza, este prietenă cu întunericul, lipsa luminii o stimulează pentru a secreta hormonii somnului. Corpul tău ştie că după ora 23:00 concentraţia de melatonină din corp inhibă de exemplu digestia aşa că de aceea se recomandă evitarea meselor la ore târzii. Plastic, ce se întâmplă?

La lumină, ochiul intern (glanda pineală are nişte celule specializate similare celor de pe retină) stă închis, pentru că, cumva similar Heruvimilor care îşi feresc cu aripile ochii mulţi de lumina orbitoare a lui Dumnezeu, la fel glanda pineală produce melatonină doar la întuneric. Melatonina devine premiza relaxării, pe lângă rolul de reglare al aparatului glandular, dar şi baza chimică pentru dimetiltriptamină (DMT), substanţa căutată de şamani pentru efectele sale psihotropice, Graalul pe care Templierii îl căutau în evul mediu, Piatra filosofală sau cine mai ştie câte alte denumiri a mai primit de-a lungul secolelor. Practic aceste substanţe sunt traducerile stărilor de înaltă conştiinţă ce au loc în corpurile superioare, efectele lor asupra corpului fiind bine cunoscute de cei care practică meditaţie: starea de expansiune şi de bine inexplicabil, siguranţa imensă, liniştea interioară, o înţelepciune intuitivă şi câte şi mai câte.

Am avut ocazia deosebită şi onoarea de a schimba câteva emailuri cu Jasmuheen în cadrul unui interviu online luat în cadrul unui alt site de profil. Am aflat că în fiecare an face o săptămână de retragere, împreună cu un grup, într-o cameră de întuneric. Din observaţiile ei, pentru că are o pratică deja de câţiva ani buni, poate şi datorită fineţii observaţiilor datorate breatharianismului pe care îl practică dar şi a restului menifestărilor ei, efectele statului în întuneric încep să apară deja din ziua a treia, unde ele surveneau spre finalul retragerii în anii trecuţi – schimbare pe care am pus-o pe seama expansiunii conştiinţei colective ca urmare a expansiunii conştiinşei Pământului, mamei noastre Gaia. Ce se întâmplă? În lipsa luminii glanda pineală îşi secretă suita de enzime care ne conduc către expansiunea conştiinţei. Şi nici măcar nu e nevoie să folosim antica tehnică yoghină de tăiere a zonei de sub limbă şi apoi a stimulării cu aceasta a canalului “prin care picură mierea zeilor”. Din experienţa proprie vă pot spune că stările pe care le atingi în întuneric total sunt mai putenice decât în mod normal. Chiar dacă nu am petrecut decât câteva ore în întuneric, pot spune cu siguranţă că efectele sunt vizibile, iar faptul că tibetanii folosesc asemenea facilităţi de mii de ani ne spune câte ceva despre eficienţa lor.

În final tot contrastul este acela care ne ajută să “vedem” mai bine aşa că efectul primar al întunericului este amplificarea şi apoi este deschiderea ochiului interior din micul con din creier. Pentru că Jasmuheen ne relatează că toţi, dar toţi cei care stau în întuneric văd energia cu ochii deschişi, iar atunci când îi închid această “viziune” dispare. Se pare că glanda pineală este strâns legată de Ajna chakra, care în denumire populară este chakra celui de-al treilea ochi, cu care desigur că se vede energia şi partea subtilă a lumii (aure, formele gând, entităţi etc.). Desigur că asociind o cură alimentară şi exerciţii de ralaxare şi calmare a minţii sau tehnici de meditaţie pe care le folosim zilnic, sau destul de des astfel încât să le stăpânim, efectele obţinute sunt cu atât mai mari pe măsura curăţeniei interioare. Închei prin a sublinia importanţa unui stagiu, a unei formule sacre, de 3 sau de 7 zile (în mod normal 3 sunt sunt prea puţine) în care să laşi lumina din interior să iasă la suprafaţă, eliminând lumina din exterior. E dacă vreţi o frumoasă metaforă a frumuseţii neăzute a lumii în care putem găsi acea parte benefică şi minunată chiar şi în cele mai neaşteptate locuri (locul de spaimă al copilăriei).

Un comentariu: